Vytvořím logo, které bude reprezentovat váš web
Alsan 28. 2. 2023

Vytvořím logo, které bude reprezentovat váš web

Logo je klíčovým prvkem vašeho webu. Správně navržené logo může poskytnout návštěvníkům webu rychlou představu o tom, o čem je váš web, co nabízí a co z něj dělá unikátní projekt. Logo je také vynikajícím nástrojem pro budování identity značky. V tomto článku se podíváme na to, jak vytvořit logo, které bude reprezentovat váš web.
 

Definujte svůj záměr

Před tím, než se pustíme do návrhu loga, je důležité si definovat záměr. Jaké jsou vaše cíle a co by mělo logo reprezentovat? Mělo by být moderní, klasické, minimalistické, barevné? Mělo by být zaměřeno na určitou tematiku?
 

Inspirujte se

Než začneme s tvorbou loga, doporučuji se inspirovat. Prohlédněte si loga, která jsem pro své klienty vytvořil. To vám pomůže zjistit, co se vám líbí a co ne. Zaměřte se na prvky, jako jsou barvy, typografie a grafika.
 

Vyberte si správné barvy

Barvy jsou důležitou součástí loga a mohou ovlivnit vnímání vaší značky. Vyberte si barvy, které budou korespondovat s cílovou skupinou a tématem vašeho webu. Například pokud vaše stránka nabízí služby pro zdraví a wellness, mohou se hodit zelené, modré a bílé barvy, které symbolizují přírodu a klid.
 

Čitelnost a jednoduchost

Pokud se na mě ohledně vytvoření loga při tvorbě webu obrátíte, obvykle se zaměřím na vytvoření jednoduchého a snadno zapamatovatelného loga s jednou hlavní barvou. Vytvoření logo je většinou kombinací obrázku a textu. Font textu je potom použitý i na webu, pravděpodobně na hlavní nadpisy. Tím docílíme jakéhosi sladění celého webu. 

 

Chci vytvořit webové stránky včetně loga

Témata Blog
Zpět na Blog

Další články